Kira Janstrups forskning om mørketal i uheldsstatistikker på dr.dk

onsdag 09 nov 16
|

Kontakt

Kira Hyldekær Janstrup
Adjunkt
DTU Management Engineering
45 25 65 26

Vinder af DTU’s Young Researcher Award

Fredag den 28. oktober blev Kira Hyldekjær Janstrup sammen med andre tidligere studerende fejret ved en reception på DTU.

Her fik sammen med fem kollegaer overrakt prisen DTU´s Young Researcher Awards for sin afhandling afleveret i 2016.

Afhandlingen Statistical Modelling of the frequency and severity of road accidents kan hentes her

Forskningsresultater fra Kira Hyldekjær Janstrup, som for nyligt har vundet en DTU's Young Researcher Award, har nu også fundet vej til landsdækkende medier. 

Forskningsresultaterne, som baserer sig på tal fra perioden 2003-2007, viser, at kun 14-15% af de alvorlige uheld er registreret hos Politiet.

Og den nyhed har nu fundet vej til dr.dk og netavisen.dk, hvor Kira Hyldekjær Janstrup konkluderer, at disse mørketal udgør et problem, da registreringerne af uheld er med til at forebygge fremtidige ulykker.

– For at kunne finde viden om de faktorer, der har betydning for antallet og alvorlighedsgraden af et trafikuheld, er man nødt til at have viden om alle de trafikuheld, der sker, forklarer Kira Hyldekjær Janstrup.

Underrapporteringen af alvorlige tilskadekomster for cyklister kan være drivkraften bag en ændring i trafikken, så cyklister kan færdes mere sikkert. Dansk Cyklistforbund deltager derfor også i artiklen:

– Hvis man kunne finde ud af, hvornår det er sket, og hvorfor det er sket, så kunne man jo også forebygge nogle af de ulykker. Enten ved ændring af infrastruktur eller ved kampagner. Så dét, at det ikke bliver rapporteret via et eller andet system, gør, at man ikke kan forebygge den slags uheld i fremtiden, siger landsformand i Cyklistforbundet, Jette Gotsche.

 

 

Kiras Janstrups videre forskning i trafiksikkerhed

Kira Hyldekjær Janstrup er i dag ansat som Postdoc i trafikmodellering i afdelingen Transport Modelling, DTU Management Engineering.

Hendes Postdoc-projekt Model til vurdering af infrastruktureffekter på trafikuheld udarbejdes i samarbejde med Brancheforeningerne Sikre Veje og Asfaltindustrien. Projektet undersøger betydningen af infrastrukturen og dens tilstand for trafiksikkerheden.

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.