Kollektiv trafik

Ser på vores kollektive transport - eller offentlige transport - som kan defineres som et transportsystem i luft,vej (bus), på jernbane og/eller på havet, som oprettes og administreres til fællesbrug af individuelle, uafhængige brugere.

Effektive offentlige transportsystemer spiller en væsentlig rolle i den økonomiske udvikling, i grøn energi og for ressourceinitiativer og livskvalitet. I flere lande (fx USA) kaldes den kollektive transport også fællestransport (common carriage),men oftest og således også i DTU's forskning inden for emnet begrænser den sig til passagertransport.

Den danske politiske aftale om Grøn Transport fra 2009 (En Grøn Transportpolitik) fordrede, at størstedelen af væksten i trafikken skal ske inden for sektoren offentlig transport med systemer, der er attraktive, praktisk, tidsbesparende, omkostningseffektive og sikre. Udfordringen for offentlig transport er, hvordan disse komplekse systemer planlægges og styres med betydelige finansielle og samfundsmæssige forpligtelser, hvor efterspørgslen er tilfældige eller potentielt ukendt. Det kræver en tværfaglig tilgang, der kombinerer matematik, ledelse og menneskelig adfærd.

Kontakt

Otto Anker Nielsen
Professor
DTU Management Engineering
45 25 15 14

Kontakt

Steven Harrod
Lektor
DTU Management Engineering
45 25 14 86