Udvalgte publikationer

Waiting times in Copenhagen Airport - Estimation and evaluation on new data (April 2017)

Nærværende fase 3-rapport evaluerer de samfundsøkonomiske passageromkostninger ved ventetid i sikkerhedskontrollen i Københavns Lufthavn. Rapporten vurderer muligheden for at reducere disse passageromkostninger ved øget kapacitet i sikkerhedskontrollen. Den generelle konklusion er, at der vil være mulighed for at reducere ventetidsomkostningerne, og at besparelserne for passagererne opvejer de ekstraomkostninger, som lufthavnen må have i den forbindelse.
Fase 3-rapporten er en opdateret version af fase 1-rapporten fra 2016 (hent). Den indeholder reestimation og opdaterede analyserne baseret på data fra 2016.

Rapporten (på engelsk) fra fase 3 af projektet om ventetider i Københavns Lufthavn - hent den her

Waiting times in Copenhagen Airport - Comparison of two periods of data (February 2017)

I en rapport fra 2016 har Transport DTU lavet en samfundsøkonomisk vurdering af ventetid i sikkerhedskontrollen i Københavns Lufthavn (hent 2016-rapporten her). 2016-rapporten (fase 1) anvendte data for marts 2015 til oktober 2015.
Fase 2-rapporten sammenholder data fra november 2015 til juli 2016 med data fra fase 1. I rapporten analyseres de ændringer, som er sket i kapacitet og efterspørgsel.

Rapporten (på engelsk) fra fase 2 af projektet om ventetider i Københavns Lufthavn - hent den her

Tidligere publikationer: